Opgemeten en vastgesteld door een privaat landmeter ten velde op:
- 1 december 1983
- 5 mei 1984
- 1 augustus 1984
- 23 oktober 1985
- 4 februari 1986
Gebruikt materiaal:
Theodoliet Wild T2 met opbouwafstandsmeter BEETLE.
Terreingegevens: ter beschikking voor controle.
Vereffeningsmethode: bleek overbodig bij het gebruiken van de meest correcte opgave!
Nota: Ik kan hiermee niet bewijzen dat àlle kerktorens door het Kadaster correct werden verbeterd. Slechts de enkele die ik hier gemeten heb, bewijs ik dat de tussenafstanden werkelijk op millimeters na correct zijn. Hieruit kan ook niet worden besloten dat àlle grondpunten door het Kadaster vastgesteld correct zijn, dit zal veelal afhangen van de apparatuur en de ingesteldheid van de meetploeg. Eenzelfde opmerking maak ik ook voor het IGM, of om het even welk privaat bureel.
Feit is zeker, het meten in Lambert-coördinaten geeft ons de faciliteit steeds de gemeten coördinaten te kunnen gebruiken; gezien ze in 1 en hetzelfde stelsel zitten. Het meest opportuun zou zijn, slechts 1 per vierkante km zo correct mogelijk Lambert-coördinaten te materialiseren bij middel van een klinkernagel, ingeschilderd in een witte bol diameter 25 cm, en omgeven door een zwarte rand. Voorbeelden hiervan in Nederland en in de kuststreek. Zonder al te veel op te zoeken neemt iedere landmeter deze veelhoekspunten op.
Lambertcoördinaten op plan
verdubbelen de waarde van uw plan. Op korte tijd is deze coördinaat ingegeven in gps en correct op de juiste plaats uitgezet in een minimum van tijd.
Hieronder vind je de metingen: Klik op de afbeelding om deze te downloaden